Kielikiertue

Syksyllä 2018 Kielikoulu ELF kiertää Turun seudun päiväkodeissa esittelemässä lapsille englanninkielisten maiden kulttuuria ja kielisuihkun toimintaa maksutta, pitäen lapsille hauskan esimerkin siitä, mitä kielisuihkussa tehdään. Kielikiertueeseen osallistuminen ei sido yhteistyöhön jatkossa Kielikoulu ELF:n kanssa.

Sovittuna päivänä ja kellonaikana ammattitaitoinen ELF-ohjaaja tulee päiväkotiin ja pitää lapsille toiminnallisia tuokioita pienissä, maksimissaan kymmenen lapsen ryhmissä. Alustamme tapaamisen puhumalla ensiksi siitä, mitä vieraat kielet ylipäätään ovat, mihin niitä tarvitaan ja missä tilanteissa tai paikoissa niitä käytetään. Tämän jälkeen lapset ”lentävät” loruleikillä Englantiin. Tuokion aikana lapset kuuntelevat englanninkielistä ohjausta ja ovat tekemisissä englannin kielen sanaston kanssa eri aktiviteettien kautta. Sanasto on käytössä erilaisissa kuvakorteissa ja lauluissa, joiden kanssa pelataan ja leikitään yhdessä. Ohjaaja käyttää paljon toistoa ja elekieltä apuna, jotta lapset ymmärtävät mitä ollaan tekemisissä vaikka kaikki sanat olisivatkin vielä vieraita. Näin lapset saavat hienon oivaltamisen kokemuksen, heille syntyy positiivinen kuva vieraista kielistä ja itsetunto kasvaa!

Voit tilata kielikiertueen vierailemaan lapsesi päiväkodissa tai päiväkodissa jossa työskentelet täyttämällä kielikiertue-lomakkeen. Olemme yhteydessä päiväkodin johtoon ja ehdotamme vierailua. Voit myös kysyä lisätietoja kiertueesta soittamalle meille 044 3267 677 tai lähettämällä sähköpostia info@kielikouluelf.fi.