Päiväleirit

    • Vieraskieliset päiväleirit koulujen loma-aikaan
    • Ohjelmassa hauskaa ammattitaidolla ohjattua kesäpuuhaa vieraalla kielellä
    • Sopii kaikille ummikosta äidinkieliseen puhujaan

Kielikoulu ELF järjestää koululaisten vieraskielisiä päiväleirejä koulujen loma-aikoina. Kursseilla tutustutaan viikoittaiseen teemaan hauskojen aktiviteettien kautta: laulamme, leikimme, tutkimme, opimme – ja teemme kaiken tämän kurssin kielellä. Kesällä 2019 tarjoamme kesäpuuhaa englanniksi, espanjaksi ja saksaksi.

Kurssit ovat olleet suosittuja niin kansainvälisten koulujen oppilaiden kuin muidenkin vieraista kielestä innostuneiden parissa. Kurssille ovat tervetulleita kaikki aiemmasta kielitaidosta riippumatta: mukana on ollut täysin äidinkielisiä lapsia sekä kurssin kieltä koulussa muutaman vuoden lukeneita, mutta paljon myös niitä, jotka eivät olleet vielä aloittaneet kielten opiskelua koulussa lainkaan. Kaikki ovat nauttineet leikeistä ja projekteista, eikä vieraskielinen ilmapiiri ole pelottanut edes ummikkoeskarilaisia! Ohjaajat puhuvat lapsille vain kurssin kieltä, mutta lapset saavat puhua keskenään mitä kieltä haluavat, ja ohjaajaltakin saa aina kysyä suomeksi. Esimerkiksi askarteluprojektin aikana onkin kuulunut kurssilaisen suusta muun muassa “Kenellä ne scissors nyt oikein on!?”

Kursseilla vietetään aikaa sisällä ja ulkona, pelataan, leikitään ja lauletaan paljon. Lisäksi uppoudutaan päivittäin johonkin kurssin teemaan liittyvään projektiin. Kursseilla tärkeintä on aina hauskanpito ja lomasta nauttiminen; kielitaidon kartuttaminen on vain hieno lisä! ELF-kursseilla kaikki toiminta tapahtuu leirin kielellä ja niinpä lounaallakin ruoka ’tilataan’ englanniksi/espanjaksi/saksaksi ohjaajalta (sanastokortteja apuna käyttäen). Osa toiminnasta tapahtuu iän ja taitotason mukaisissa pienryhmissä, osa puolestaan isomman porukan kanssa.

Kursseille on mahdollista osallistua puoli- tai kokopäiväisesti. Puolipäiväinen kurssiohjelma pidetään kello 10–14, kokopäiväiset kurssilaiset voivat saapua kello 8.00 alkaen ja heidän kotiinlähtöaikansa on viimeistään kello 16.00. Viisipäiväinen kurssiviikko maksaa puolipäiväisenä 115 euroa ja kokopäiväisenä 163 euroa per lapsi. Kursseille on mahdollista osallistua myös vain osaksi viikkoa ja osapäiväinen kurssilainen voi olla joinakin päivinä kokopäiväinen, jos kotiväen aikataulu sitä vaatii.

Kuulumisia kursseilta voit lukea kielikoulun blogista!

Tulevat leirit

Viikko 23, 3.-7.6.2019

Art, Clay and Play -englanninkielinen taideleiri (leiri on täynnä)

Taideteemainen englanninkurssi alakoululaisille. Pelataan sanastopelejä, ulkoillaan, askarrellaan, maalataan ja sukelletaan Mukkeliksen naapurissa toimivassa savipajassa savitaation luovaan maailmaan!

Viikko 26, 24.6.-28.6.2019

Around the World -englanninkielinen päiväleiri (2 paikkaa vapautunut)

Alakoululaisten englanninkurssi, jolla lähdetään mielikuvitusmatkalle ympäri maailman. Tutustutaan muun muassa brittiläisiin pihapeleihin, Amerikan nähtävyyksiin, Australian eläimiin.

¡Hola amigos! -espanjaleiri (leiri on täynnä)

Alakoululaisten espanjankurssi. Pelataan, leikitään ja lauletaan espanjaa toisena äidinkielenään puhuvan ohjaajan johdolla. Tutustutaan espanjan kieleen, kulttuuriin ja nähtävyyksiin. Sopii kaikille espanjasta kiinnostuneille vasta-alkajista äidinkielisiin puhujiin.

Viikot 30-31, 20.7.-3.8.2019

Kielimatka Englantiin

Lähdemme porukalla kesäleirille Englantiin, PGL Osmington Bay -leirikeskukseen. Leirillä on kokopäiväistä englanninkielistä ohjelmaa seikkailulajeista englannintunteihin, sekä retkiä lähiseudun nähtävyyksille. Tällä hetkellä on vapaana 7 paikkaa, ilmoittautuneet ovat 8-15 -vuotiaita. Lisätietoa kielimatkasivulta!

Viikko 31, 29.7.-2.8.2019

Summer Sports -englanninkielinen liikuntaleiri (leiri on täynnä)

Liikuntateemainen lasten englanninkurssi 5-12 -vuotiaille. Kokeillaan eri urheilulajeja, opetellaan urheiluun liittyvää teemasanastoa pelien ja leikkien avulla. Liikutaan päivittäin niin ulkona kuin Mukkeliksen mahtavassa temppusalissakin. Sopii lapsen ensimmäiseksi englanninkurssiksi, oma pienryhmä 5-7 -vuotiaille.

Viikko 32, 5.8.-9.8.2019

Detective’s Escape -salapoliisiteemainen englanninkurssi (leirille on tilaa)

Englanninkielinen päiväleiri alakoululaisille salapoliisi- ja pakohuoneteemalla. Ratkotaan mysteerejä, pelataan mysteeripelejä ja rakennetaan yhdessä pop-up pakohuone.

Deutsch macht Spass -saksankielinen kesäleiri (leirille on tilaa)

Saksankielinen kesäleiri alakoululaisille. Pelataan, leikitään ja lauletaan saksaksi. Tutustutaan saksalaisiin perinteisiin, ruokaan, nähtävyyksiin ja urheiluun. Sopii kaikille saksasta kiinnostuneille vasta-alkajista äidinkielisiin puhujiin.

Mukkelis Makkeliksen kesäleirit

Viikoilla 24 ja 30 jolloin emme järjestä kielileirejä kerhotiloissamme pyörii Mukkelis Makkeliksen suomenkieliset liikunnalliset kesäleirit. Lisätietoa Mukkeliksen ajankohtaista-sivulta.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: info@kielikouluelf.fi tai 044 326 7677. Voit myös ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.