Kielimatkat

Kesän 2020 kielimatka Englantiin

  • Kahden viikon kielimatka suomalaisen ohjaajan johdolla Englantiin, Lontoon kupeeseen
  • Ensimmäisellä viikolla englannintunteja, seikkailulajeja ja kulttuuriretkiä kansainvälisten leiriläisten kanssa
  • Toisella viikolla kokopäiväistä aktiviteettiohjelmaa paikallisten brittinuorten kanssa
  • Vaihtoehtoisesti kaksi viikkoa kansainvälistä leiriä tai kaksi viikkoa aktiviteettiohjelmaa paikallisten kanssa
  • 18.7. –1.8.2020 kaikille noin 10–17-vuotiaille kielitaitoon katsomatta
  • PGL Windmill Hill -leirikeskus rauhallisella paikalla lähellä Lontoota ja etelärannikkoa
  • Retki Lontooseen, jossa päästään London Eye -maailmanpyörän kyytiin
  • Retkiä myös Hastingsin ja Brightonin rannikkokaupunkeihin, sekä Canterburyn historialliseen katedraalikaupunkiin, joka on UNESCON maailmanperintökohde
  • Mahdollisuus osallistua Harry Potter Studio Tour -retkelle (lisämaksu)
  • Matkan hinta on 1900 € / lapsi + lennot. Lennon hinta vahvistetaan varauksen teon jälkeen (Finnairin suorat reittimatkat Helsinki-Lontoo Heathrow yleensä noin 150–400€ menopaluu)

Kesällä 2020 pääsee taas Kielikoulu ELF:n suomalaisen ohjaajan kanssa turvallisesti kesäleirille Britanniaan! Tarjoamme vaihtoehdoksi perinteisille kielimatkoille täysin erilaisen kielimatkakonseptin – kaksi viikkoa aidossa kielikylvyssä englanninkielisessä ympäristössä Lontoon kupeessa, lähellä niin suurkaupungin sykettä kuin kauniita rantakaupunkejakin.

Matka on suunniteltu noin 10–17-vuotiaille ja mukaan voivat lähteä kaikki lapset ja nuoret ympäri Suomea kielitaitoon katsomatta. Leirikeskus ottaa vastaan lapsia 7 ikävuodesta ylöspäin, joten jos lapsesi on alle 10 mutta halukas lähtemään mukaan ja tottunut olemaan kotoa poissa, voidaan meidän ikärajastamme joustaa. Järjestämme ennen matkaa perehdytyksen, jossa käydään läpi keskeistä matkalla tarvittavaa sanastoa. Reissussa on mukana suomalainen ohjaaja auttamassa mahdollisissa pulmatilanteissa.

18.7.-1.8.2020 järjestettävä viidentoista vuorokauden leiri vietetään täyden palvelun leirikeskuksessa, jonka päärakennus on vanha englantilainen kartano ja mailla on lampia ja niittyjä. Päiväretket kulttuurikohteisiin tehdään leiriltä käsin, eli kaikki yöt vietetään leirikeskuksen majoitustiloissa.

Leirillä lapset ja nuoret osallistuvat kokopäiväiseen leiriohjelmaan, kansainvälisten leiriläisten ja paikallisten nuorten kanssa. Ensimmäisen viikon olemme ryhmissä muiden kansainvälisten leiriläisten kanssa ja saamme aamupäivisin muutaman tunnin kielenopetusta formaalissa luokkahuonetilanteessa pätevän englanninopettajan johdolla. Tämä on hyvä pehmeä lasku englanninkieliseen ympäristöön. Opetusta annetaan neljän eri taitotason ryhmissä, joten jokaiselle löytyy varmasti haastetta. Iltapäivisin ja iltaisin vietämme aktiivista leirielämää kokeilemalla erilaisia seikkailulajeja, esimerkiksi seinäkiipeilyä, jousiammuntaa, lautanrakennusta tai vaijeriliukua.

Kansainvälisellä leirillä tehdään viikon aikana kaksi päiväretkeä lähiseudun nähtävyyksien luo. Ensimmäisen kielimatkaviikon retkikohteet ovat Lontoo ja Hastingsin rannikkokaupunki. Toisellakin viikolla kansainvälisen leirin valitseville järjestetään retket Canterburyn katedraalikaupunkiin ja Brightonin rannikko-kaupunkiin.

Harry Potter -faneilla on mahdollisuus osallistua matkan puolivälin lauantaina Harry Potter Studio Tour -retkelle. Lähdemme lisäretken varanneiden kanssa Lontooseen vierailemaan huippusuositussa Harry Potter -nähtävyydessä. Studiolla pääsee näkemään elokuvista tuttuja lavasteita ja asuja, kulkemaan itse pitkin Viistokujan noitakatua, lentämään luudalla ja heittäytymään täysillä taikamaailman vietäväksi! Retken hinta muodostuu pääsylipusta sekä matkakuluista studiolle.

Alla näet esimerkkiohjelman kansainvälisestä leiriviikosta.

Toinen reissuviikko on ensimmäistä viikkoa rennompi, kun emme enää opiskele englantia luokkahuoneessa, mutta sitäkin intensiivisempi, kun olemme ikäryhmissä paikallisten englanninkielisten lasten kanssa aamusta iltaan. Tällä viikolla saamme kokeilla lisää erilaisia seikkailulajeja, tutustua paikallisiin lapsiin ja kerryttää rohkeutta käyttää englantia erilaisissa tilanteissa. Alla näet tämän leiriviikon esimerkkiohjelman:

Jokainen kielimatkalle lähtijä voi päättää ennen lähtöä, haluaako rakentaa matkansa kahdesta eri kurssista kuten yllä, vai valitseeko kaksi viikkoa kansainvälistä ohjelmaa tai kaksi viikkoa paikallisten nuorten kanssa seikkailulajeihin tutustuen. Kerromme mielellämme lisää kaikista vaihtoehdoista ja autamme valitsemaan jokaiselle oikeanlaisen ohjelman.

Matkalle lähtee mukaan enintään 15 lasta ja nuorta Suomesta sekä Kielikoulu ELF:n ohjaaja. Ryhmän kanssa leirillä on siis suomea ymmärtävä aikuinen, mutta osallistujia rohkaistaan käyttämään englantia kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Matkat Englantiin taitetaan Finnairin suorilla reittilennoilla Helsingistä Lontooseen ja paikan päällä liikumme pääosin tilaustakseilla. Majoitumme keskuksen majoitusrakennuksissa, muiden saman ikäisten leiriläisten kanssa.

Matkan hinta muodostuu kahdesta osasta, itse leiristä sekä lennosta. Leirin hinta on kaikille sama, 1900 € / lapsi. Tämä sisältää ohjelman, majoituksen ja täysihoidon koko 15 päivän matkan ajan. Lisäksi maksettavaksi tulee lennon hinta, joka riippuu varausajankohdasta sekä lapsen iästä. Hinta vahvistetaan varattuasi paikan matkalta. Pyydämme lentoyhtiöltä ajantasaisen hinnan ja lentoyhtiö ”jäädyttää” hinnan kolmeksi vuorokaudeksi. Tämän ajan sisällä tulee maksaa kielikoulun tilille lentolipun hinta, joka toimii samalla matkan ensimmäisenä varausmaksuna. Varausmaksut palautetaan, jos matka peruuntuu kielikoulusta johtuvasta syystä, mutta jos perutte itse lähdön varausmaksuja ei palauteta. Keväällä laskutamme ensin 380 euroa, eli 20% leirin hinnasta toisena varausmaksuna. Kesän alussa laskutamme loppuosan, eli 1520 euroa. Matkavakuutus tulee jokaisen lähtijän hankkia itse. Käyttörahaa on hyvä varata myös mukaan matkamuistoja, herkkuja ja muita ostoksia varten.

PGL-leirikonseptiin voit tutustua täällä.

Viime kesän leiriblogia voit lukea kielikoulun nettisivuilla.

Ilmoittautumisaika on käynnissä ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Lentolippujen hinta vaihtelee lentoyhtiön varaustilanteen mukaan, hinnat ovat yleensä sitä edullisemmat, mitä aikaisemmin varauksen tekee.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: info@kielikouluelf.fi tai 044 3267 677