Kielimatkat

Kielimatka Englantiin kesällä 2019

  • Kahden viikon kielimatka suomalaisen opettajan johdolla Englannin etelärannikolle
  • Ensimmäisellä viikolla englannintunteja, seikkailulajeja ja kulttuuriretkiä kansainvälisten leiriläisten kanssa
  • Toisella viikolla kokopäiväistä aktiviteettiohjelmaa maalla ja merellä paikallisten brittinuorten kanssa
  • Vaihtoehtoisesti kaksi viikkoa kansainvälistä leiriä tai kaksi viikkoa aktiviteettiohjelmaa paikallisten kanssa
  • 20.7.-3.8.2019 kaikille 10–17-vuotiaille kielitaitoon katsomatta
  • PGL Osmington Bay -leirikeskus, Bathin maailmanperintökohde ja roomalaiset kylpylät, sekä keskiaikainen Corfen linna
  • Matkan hinta on 1750 € / lapsi + lennot. Lennon hinta vahvistetaan varauksen teon jälkeen (Finnairin suorat reittimatkat Helsinki-Lontoo Heathrow yleensä noin 150-400€ menopaluu)

Kesällä 2019 pääsee taas Kielikoulu ELF:n suomalaisen ohjaajan kanssa turvallisesti kesäleirille Britanniaan! Tarjoamme vaihtoehdoksi perinteisille kielimatkoille täysin erilaisen kielimatkakonseptin – kaksi viikkoa aidossa kielikylvyssä englanninkielisessä ympäristössä Englannin etelärannikolla vanhojen linnojen ja kauniiden hiekkarantojen äärellä!

Matka on suunniteltu noin 10–17-vuotiaille ja mukaan voivat lähteä kaikki lapset ja nuoret ympäri Suomea kielitaitoon katsomatta. Leirikeskus ottaa vastaan lapsia 7 ikävuodesta ylöspäin, joten jos lapsesi on alle 10 mutta halukas lähtemään mukaan ja tottunut olemaan kotoa poissa, voidaan meidän ikärajastamme joustaa. Järjestämme ennen matkaa perehdytyksen, jossa käydään läpi keskeistä matkalla tarvittavaa sanastoa. Reissussa on mukana suomalainen ohjaaja auttamassa mahdollisissa pulmatilanteissa.

20.7.-3.8.2019 järjestettävä viidentoista vuorokauden leiri vietetään täyden palvelun leirikeskuksessa, josta avautuu mahtavat merinäköalat. Päiväretket kulttuurikohteisiin tehdään leiriltä käsin, eli kaikki yöt vietetään leirikeskuksen majoitustiloissa.

Leirillä lapset ja nuoret osallistuvat kokopäiväiseen leiriohjelmaan, kansainvälisten leiriläisten ja paikallisten nuorten kanssa. Ensimmäisen viikon olemme ryhmissä muiden kansainvälisten leiriläisten kanssa ja saamme aamupäivisin muutaman tunnin kielenopetusta formaalissa luokkahuonetilanteessa pätevän englanninopettajan johdolla. Tämä on hyvä pehmeä lasku englanninkieliseen ympäristöön. Opetusta annetaan neljän eri taitotason ryhmissä, joten jokaiselle löytyy varmasti haastetta. Iltapäivisin ja iltaisin vietämme aktiivista leirielämää kokeilemalla erilaisia seikkailulajeja, esimerkiksi seinäkiipeilyä, jousiammuntaa, lautanrakennusta tai lohikäärmevenesoutua. Osmington Bay -leirikeskus on erikoistunut vesilajeihin ja niitä pääsee kokeilemaan vuoden 2012 olympialaisista tutussa Portland Bayn rannassa.

Teemme viikon aikana kaksi päiväretkeä lähiseudun kulttuurikohteisiin. Lähdemme Bathin historialliseen kylpyläkaupunkiin roomalaisten kylpylöitä ihailemaan, sekä tietysti shoppailemaan tuliaisia. Vierailemme myös taianomaisissa Corfen linnan raunioissa.

Tässä esimerkki viikon ohjelmasta Osmington Bay -leirikeskuksessa. Huomaa, että päiväretket ovat esimerkissä eri kohteisiin kuin meidän ensimmäisellä leiriviikolla.

Toinen kurssiviikko on ensimmäistä viikkoa rennompi, kun emme enää opiskele englantia luokkahuoneessa, mutta sitäkin intensiivisempi, kun olemme ikäryhmissä paikallisten englanninkielisten lasten kanssa aamusta iltaan. Tällä viikolla saamme kokeilla lisää erilaisia seikkailulajeja, tutustua paikallisiin lapsiin ja kerryttää rohkeutta käyttää englantia erilaisissa tilanteissa. Alla näet tämän leiriviikon esimerkkiohjelman:

Jokainen kielimatkalle lähtijä voi päättää ennen lähtöä, haluaako rakentaa matkansa kahdesta eri kurssista kuten yllä, vai valitseeko kaksi viikkoa kansainvälistä ohjelmaa tai kaksi viikkoa paikallisten nuorten kanssa seikkailulajeihin tutustuen. Kerromme mielellämme lisää kaikista vaihtoehdoista ja autamme valitsemaan jokaiselle oikeanlaisen ohjelman.

Matkalle lähtee mukaan enintään 15 lasta ja nuorta Suomesta sekä Kielikoulu ELF:n ohjaaja. Ryhmän kanssa leirillä on siis suomea ymmärtävä aikuinen, mutta osallistujia rohkaistaan käyttämään englantia kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Matkat Englantiin taitetaan Finnairin suorilla reittilennoilla Helsingistä Lontooseen ja paikan päällä liikumme pääosin tilaustakseilla. Majoitumme keskuksen majoitusrakennuksissa, muiden saman ikäisten leiriläisten kanssa.

Matkan hinta muodostuu kahdesta osasta, itse leiristä sekä lennosta. Leirin hinta on kaikille sama, 1750 € / lapsi. Tämä sisältää ohjelman, majoituksen ja täysihoidon koko 15 päivän matkan ajan. Lisäksi maksettavaksi tulee lennon hinta, joka riippuu varausajankohdasta sekä lapsen iästä. Hinta vahvistetaan varattuasi paikan matkalta. Pyydämme lentoyhtiöltä ajantasaisen hinnan ja lentoyhtiö ”jäädyttää” hinnan kolmeksi vuorokaudeksi. Tämän ajan sisällä tulee maksaa kielikoulun tilille lentolipun hinta, joka toimii samalla matkan ensimmäisenä varausmaksuna. Varausmaksut palautetaan, jos matka peruuntuu kielikoulusta johtuvasta syystä, mutta jos perutte itse lähdön varausmaksuja ei palauteta. Keväällä laskutamme ensin 350 euroa, eli 20% leirin hinnasta toisena varausmaksuna. Kesän alussa laskutamme loppuosan, eli 1400 euroa. Matkavakuutus tulee jokaisen lähtijän hankkia itse. Käyttörahaa on hyvä varata myös mukaan matkamuistoja, herkkuja ja muita ostoksia varten.

PGL-leirikonseptiin voit tutustua täällä.

Viime kesän leiriblogia voit lukea kielikoulun nettisivuilla.

Ilmoittautumisaika on käynnissä ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Lentolippujen hinta vaihtelee lentoyhtiön varaustilanteen mukaan, hinnat ovat yleensä sitä edullisemmat, mitä aikaisemmin varauksen tekee.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: info@kielikouluelf.fi tai 044 3267 677