Päiväleirit

    • Vieraskieliset päiväleirit koulujen loma-aikaan
    • Ohjelmassa hauskaa ammattitaidolla ohjattua kesäpuuhaa vieraalla kielellä
    • Sopii kaikille ummikosta äidinkieliseen puhujaan

Kielikoulu ELF järjestää koululaisten vieraskielisiä päiväleirejä koulujen loma-aikoina. Kursseilla tutustutaan viikoittaiseen teemaan hauskojen aktiviteettien kautta: laulamme, leikimme, tutkimme, opimme – ja teemme kaiken tämän kurssin kielellä.

Kurssit ovat olleet suosittuja niin kansainvälisten koulujen oppilaiden kuin muidenkin vieraista kielestä innostuneiden parissa. Kurssille ovat tervetulleita kaikki aiemmasta kielitaidosta riippumatta: mukana on ollut täysin äidinkielisiä lapsia sekä kurssin kieltä koulussa muutaman vuoden lukeneita, mutta paljon myös niitä, jotka eivät olleet vielä aloittaneet kielten opiskelua koulussa lainkaan. Kaikki ovat nauttineet leikeistä ja projekteista, eikä vieraskielinen ilmapiiri ole pelottanut edes ummikkoeskarilaisia! Ohjaajat puhuvat lapsille vain kurssin kieltä, mutta lapset saavat puhua keskenään mitä kieltä haluavat, ja ohjaajaltakin saa aina kysyä suomeksi. Esimerkiksi askarteluprojektin aikana onkin kuulunut kurssilaisen suusta muun muassa “Kenellä ne scissors nyt oikein on!?”

Kursseilla vietetään aikaa sisällä ja ulkona, pelataan, leikitään ja lauletaan paljon. Lisäksi uppoudutaan päivittäin johonkin kurssin teemaan liittyvään projektiin. Kursseilla tärkeintä on aina hauskanpito ja lomasta nauttiminen; kielitaidon kartuttaminen on vain hieno lisä! ELF-kursseilla kaikki toiminta tapahtuu leirin kielellä ja niinpä lounaallakin ruoka ’tilataan’ englanniksi/espanjaksi ohjaajalta (sanastokortteja apuna käyttäen). Osa toiminnasta tapahtuu iän ja taitotason mukaisissa pienryhmissä, osa puolestaan isomman porukan kanssa.

Kursseille on mahdollista osallistua puoli- tai kokopäiväisesti. Puolipäiväinen kurssiohjelma pidetään kello 10–14, kokopäiväiset kurssilaiset voivat saapua kello 8.00 alkaen ja heidän kotiinlähtöaikansa on viimeistään kello 16.00. Viisipäiväinen kurssiviikko maksaa puolipäiväisenä 115 euroa ja kokopäiväisenä 163 euroa per lapsi. Kursseille on mahdollista osallistua myös vain osaksi viikkoa ja osapäiväinen kurssilainen voi olla joinakin päivinä kokopäiväinen, jos kotiväen aikataulu sitä vaatii.

Kuulumisia kursseilta voit lukea kielikoulun blogista!

Tulevat leirit

Kielikoulu ELF järjestää tulevana kesänä viisi englanninkielistä päiväleiriä sekä yhden espanjakielisen.

Leirit pidetään Raunistulassa, kahdessa eri paikassa. Ennen juhannusta tukikohtana on kurssikeskus Tierra Finlandia Barker-tehtaalla ja juhannuksen jälkeen kielikoulun aiemmilta leireiltä tuttu Tarmon talo. Kumpikin paikka on hyvien yhteyksien päässä keskustasta ja kaupungin eri puolista, Tampereentien lähellä, Virusmäentien varrella. Tierran pihapiirin vierestä löytyy hiekkakenttä ja leikkipuisto ulkoiluun, Tarmon Talolla puolestaan ulkoillaan pääosin omalla pihalla.

Koronavirustilanne on edelleen huolestuttava, ja otamme sen hyvin vakavasti. Kesäleirit toteutetaan seuraavin erityisjärjestelyin. Leirien viikoittainen maksimiosallistujamäärä lasketaan 25:stä 20:een, ja lapset toimivat maksimissaan kymmenen hengen pienryhmissä saman ohjaajan kanssa koko viikon. Leirillä on kaksi ohjaajaa, yksi kumpaakin pienryhmää kohden. Lisäksi mukana on vastuuohjaaja, joka hoitaa ruokahuollon, tehostetun siivouksen sekä avustaa tarvittaessa ryhmiä aktiviteeteissa. Leiritilat ovat väljät ja pidämme yllä fyysistä etäisyyttä muun muassa merkityillä istuinpaikoilla, rajaamalla alueita eri pienryhmien käyttöön sekä toteuttamalla ison osan aktiviteeteista ulkona. Kummallakin pienryhmällä on oma nimetty vessansa ja käsienpesupaikkansa ja käsiä pestään valvotusti useita kertoja päivän aikana, erityisesti aina sisältä ulos ja päinvastoin siirryttäessä sekä ennen ja jälkeen ruokailun. Myös käsien desinfiointiainetta on jatkuvasti käytettävissä. Lapsia ohjeistetaan yskimis- ja aivastushygieniaan liittyen, eikä leirille luonnollisestikaan saa tässä tilanteessa tulla edes pienten flunssaoireiden vaivatessa.

Kesän 2020 päiväleirit

Viikko 23, 1.-5.6.2020

Outer Space -englanninkielinen avaruusleiri

Askarrellaan planeettoja ilmapalloista, ommellaan tähtikuvioita, rakennetaan avaruusalus kierrätysmateriaaleista ja tutustutaan kirjoista ja leffoista tuttuihin avaruusolioihin avaruustietovisan avulla.  Lisäksi pelataan sanastopelejä eri vaikeusasteilta liittyen avaruusteemaan, sekä leikitään, lauletaan ja pelaillaan sisällä ja ulkona.

Viikko 24, 8.-12.6.2020

Art, Clay and Play -englanninkielinen taideleiri

Taiteillaan eri tyyleillä, askarrellaan kierrätysmateriaaleista ja sukelletaan saven maailmaan savipajalla. Lapset tutustuvat saveen perinteisemmin muotoilemalla, sekä esimerkiksi heittämällä savea ja päästämällä samalla tunteita ilmoille! Leiriin kuuluu myös paljon ohjattua englanninkielistä toimintaa leikkien, pelien, ulkoilun ja sanastotuokioiden muodossa.

Viikko 26, 22.-26.6.2020

School of Magic -taikateemainen englanninleiri

Kesälomaviikko velhokoulussa! Tällä englanninleirillä seikkaillaan fantasiamaailmassa: pukeudutaan rooliasuihin, askarrellaan taikasauvoja, opetellaan taikoja ja pohditaan mistä taikasanat ovat englantiin tulleet. Sanastopeleissä tulee tutuksi muun muassa taikaolennot lohikäärmeestä kentauriin ja ulkoleikeissä pidetään viikon teema mielessä myös.

Viikko 26, 22.-26.6.2020

¡Vamos de viaje! -espanjanleiri matkustusteemalla

Espanjankielinen leiriviikko kaikille espanjasta kiinnostuneille vasta-alkajasta äidinkielisiin puhujiin. Leirin teemana on matkustus: lähdemme mielikuvitusmatkalle espanjankielisiin maihin, tutustumme nähtävyyksiin, erilaisiin tapoihin ja ruokiin ja kerrytämme kielitaitoa pelien, leikkien ja laulujen avulla.

Viikko 27, 29.6.-3.7.2020

Animal Kingdom -eläinteemainen englanninleiri 5-vuotiaasta ylöspäin

Kesäleiri niin pienille kuin isommillekin eläinfaneille! Viikon aikana opitaan paljon eri eläimistä hauskojen projektien kautta: tutustumme eläinten eri asuinympäristöihin aistiradalla, leikimme karttaleikkiä, jossa sijoitetaan maailman eläimiä oikeille mantereille ja toki innokkaimmat eläinten ystävät pääsevät myös pukeutumaan eläimiksi! Viikkoon kuuluu myös sanastopelejä, laulua ja paljon muuta ohjattua toimintaa niin sisällä kuin ulkonakin.

Viikko 32, 3.8.-7.8.2020

Game Craft -englanninkielinen pelileiri

Kesäinen viikko pelien maailmassa – ilman konsoleita ja ruutuja! Tällä pelileirillä askarrellaan Minecraft -tyylisiä pikseliteoksia, tehdään pieniä näytelmiä pelien parhaista kohtauksista ja opetellaan pelien sanastoa englanniksi hauskojen sanastopelien avulla. Halukkaille tarjolla myös kokeilutuokio roolipelaamisesta ja tanssitunti, jossa treenataan Fortnitestä tuttuja tanssiliikkeitä.

Kokopäiväinen leiri (kello 8-16) maksaa 163 € ja puolipäiväinen leiri (kello 10-14) 115 €. Jos sama lapsi osallistuu kolmelle tai useammalle leirille, hän saa kolmannesta leiristä 30% alennusta, neljännestä 40% ja viidennestä 50%.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Lisätietoa: info@kielikouluelf.fi tai 044 326 7677. Ilmoittautuaksesi täytätähän ilmoittautumislomakkeen.