Päiväleirit

Kesän 2021 leirilistaus ja

ilmoittautumisohjeet tämän sivun lopussa

    • Vieraskieliset päiväleirit koulujen loma-aikaan
    • Ohjelmassa hauskaa ammattitaidolla ohjattua kesäpuuhaa vieraalla kielellä
    • Sopii kaikille ummikosta äidinkieliseen puhujaan

Kielikoulu ELF järjestää koululaisten vieraskielisiä päiväleirejä koulujen loma-aikoina. Kursseilla tutustutaan viikoittaiseen teemaan hauskojen aktiviteettien kautta: laulamme, leikimme, tutkimme, opimme – ja teemme kaiken tämän kurssin kielellä.

Kurssit ovat olleet suosittuja niin kansainvälisten koulujen oppilaiden kuin muidenkin vieraista kielestä innostuneiden parissa. Kurssille ovat tervetulleita kaikki aiemmasta kielitaidosta riippumatta: mukana on ollut täysin äidinkielisiä lapsia sekä kurssin kieltä koulussa muutaman vuoden lukeneita, mutta paljon myös niitä, jotka eivät olleet vielä aloittaneet kielten opiskelua koulussa lainkaan. Kaikki ovat nauttineet leikeistä ja projekteista, eikä vieraskielinen ilmapiiri ole pelottanut edes ummikkoeskarilaisia! Ohjaajat puhuvat lapsille vain kurssin kieltä, mutta lapset saavat puhua keskenään mitä kieltä haluavat, ja ohjaajaltakin saa aina kysyä suomeksi. Esimerkiksi askarteluprojektin aikana onkin kuulunut kurssilaisen suusta muun muassa “Kenellä ne scissors nyt oikein on!?”

Kursseilla vietetään aikaa sisällä ja ulkona, pelataan, leikitään ja lauletaan paljon. Lisäksi uppoudutaan päivittäin johonkin kurssin teemaan liittyvään projektiin. Kursseilla tärkeintä on aina hauskanpito ja lomasta nauttiminen; kielitaidon kartuttaminen on vain hieno lisä! ELF-kursseilla kaikki toiminta tapahtuu leirin kielellä ja niinpä lounaallakin ruoka ’tilataan’ englanniksi/espanjaksi ohjaajalta (sanastokortteja apuna käyttäen). Osa toiminnasta tapahtuu iän ja taitotason mukaisissa pienryhmissä, osa puolestaan isomman porukan kanssa.

Kursseille on mahdollista osallistua puoli- tai kokopäiväisesti. Puolipäiväinen kurssiohjelma pidetään kello 10–14, kokopäiväiset kurssilaiset voivat saapua kello 8.00 alkaen ja heidän kotiinlähtöaikansa on viimeistään kello 16.00. Viisipäiväinen kurssiviikko maksaa puolipäiväisenä 115 euroa ja kokopäiväisenä 163 euroa per lapsi. Kursseille on mahdollista osallistua myös vain osaksi viikkoa ja osapäiväinen kurssilainen voi olla joinakin päivinä kokopäiväinen, jos kotiväen aikataulu sitä vaatii.

Kuulumisia kursseilta voit lukea kielikoulun blogista!

Tulevat leirit kesällä 2021

Kesäleirit

Kesäleireille on tarjolla koko- ja osapäiväisiä paikkoja ja joka viikolle on oma teemansa. Viikon teema näkyy erityisesti sanastopeleissä ja projekteissa. Joka viikkoon kuuluu myös paljon vieraskielistä laulua, leikkiä, ohjattua liikuntaa ja ulkoilua. Leiripäivinä tarjoillaan lämmin lounas, kokopäiväleirillä myös iltapäivän välipala.

Leirit soveltuvat kaikille koululaisille aiempaan kielitaitoon katsomatta. Mukana on ollut niin vasta-alkajia kuin äidinkielisiäkin puhujia. Leireillä toimitaan iän ja taitotason mukaan jaetuissa pienryhmissä.

Leirit pidetään Raunistulassa, aiemmilta leireiltä tutulla Tarmon talolla. Leiripaikka on hyvien yhteyksien päässä keskustasta ja kaupungin eri puolista, Tampereentien lähellä, Virusmäentien varrella.

Kesäleireille otetaan maksimissaan 20 lasta per viikko.

Kokopäiväpaikat (8-16) maksavat 163€ ja osapäiväpaikat (10-14) 115€. Jos sama lapsi osallistuu kolmelle tai useammalle leirille / kesäkerhoon, hän saa kolmannesta leiristä/kerhosta 30% alennusta, neljännestä 40% ja viidennestä 50%.

Kesäkerhot

Kesällä 2021 tarjoamme perinteisten päiväleirien lisäksi myös kesäkerhoja. Kesäkerhot ovat päiväleirejä vapaamuotoisempia ja ryhmäkoko on pienempi. Kesäkerhossa maksimissaan 8 lasta viettää hauskoja kesäpäiviä kielikoulun kerhohuoneella ja lähiympäristössä, sekä luonnossa seikkaillen. Kaikki ohjattu toiminta on tuttuun tapaan englanniksi tai espanjaksi ja päiviin kuuluu niin pelejä, leikkejä, laulua, kuin askarteluakin. Lisäksi ulkoillaan oman pihan leikkialueella ja tehdään välillä myös retkiä kauemmas. Kesäkerhoissa viikon ohjelma muotoutuu kerholaisten toiveiden pohjalta. Voidaan lähteä vaikka piknikille puistoon, parkin kentälle potkimaan palloa, kirjastoon hakemaan kesäluettavaa, museoon ihmettelemään taideteoksia tai metsään kodalle grillaamaan makkaraa.

Kesäkerhot on suunnattu noin 6-10 -vuotiaille lapsille ja jokaiselle viikolle mahtuu mukaan maksimissaan 8 kerholaista. Lasten kanssa on paikalla kerrallaan yksi ohjaaja, lukuun ottamatta lounasaikaa, jolloin ohjaajia on paikalla kaksi.

Kesäkerhot pidetään kielikoulun omalla kerhohuoneella, osoitteessa Tuureporinkatu 5. Kerhohuone on Pilke-päiväkodin kanssa samassa rakennuksessa, Linja-autoaseman vieressä ja Parkin kenttää vastapäätä.

Kesäkerhot ovat avoinna 8-16 päivittäin, lapsen voi tuoda ja noutaa milloin vain aukioloajan puitteissa. Kerhossa tarjotaan lämmin lounas ja iltapäivän välipala. Kerhohinta sisältää mahdolliset pääsymaksut ja julkisen liikenteen maksut retkikohteisiin.

Kesäkerhon kerhomaksu on 185 euroa per lapsi. Jos sama lapsi osallistuu kolmelle tai useammalle leirille / kesäkerhoon, hän saa kolmannesta leiristä/kerhosta 30% alennusta, neljännestä 40% ja viidennestä ja sitä seuraavista 50%.

Etäleirit

Koronatilanteen niin vaatiessa päiväleirit järjestetään lähiopetuksen sijaan etäyhteydellä. Ilmoittautuessa voit valita haluatko lähileirin peruuntuessa paikan etäleiriltä. Voit myös ilmoittautua vain etäleirille niin halutessasi. Etäleirillä toimitaan yhdessä neljä tuntia päivässä, kaksi aamupäivällä ja kaksi iltapäivällä. Etäleirillä ohjelma koostuu yhdessä ruudun välityksellä pelattavista peleistä, lauluista ja projekteista.

Mahdollisella etäleirillä ohjelmaa on päivittäin kello 9-11 ja 13-15. Lounastauon ajaksi lapset saavat haasteita kotona suoritettavaksi. Etäleirin hinta on 80 €.

Ilmoittautuminen leireille ja kesäkerhoihin ilmoittautumislomakkeella.

Kesän 2021 toiminta:

Viikko 23, 7.6.-11.6. Adventures at Sea, englanninkielinen päiväleiri Tarmon Talolla

Merirosvo-, viikinki- ja merihirviöteemainen päiväleiri, jonka aikana opitaan viikinkien saloista, ratkotaan merirosvojen mysteeriä pop up -pakopelissä, askarrellaan merihirviöitä ja luetaan paljon satuja meriseikkailuista! Leiri järjestetään rinnakkain samanteemaisen espanjanleirin kanssa, leirien yhteinen osallistujamaksimi on 20 lasta.

Viikko 23, 7.6.-11.6. Aventura en el mar, espanjankielinen päiväleiri Tarmon Talolla

Merirosvo-, viikinki- ja merihirviöteemainen päiväleiri, jonka aikana opitaan viikinkien saloista, ratkotaan merirosvojen mysteeriä pop up -pakopelissä, askarrellaan merihirviöitä ja luetaan paljon satuja meriseikkailuista! Leiri järjestetään rinnakkain samanteemaisen englanninleirin kanssa, leirien yhteinen osallistujamaksimi on 20 lasta.

Viikko 24, 14.6.-18.6. Game Craft, englanninkielinen päiväleiri Tarmon Talolla

Jatkoa viime kesän huippusuositulle pelileirille, jossa sukellettiin pelien maailmaan ilman tietokoneita tai konsoleita! Opetellaan tietokone- ja konsolipelien maailmaan liittyvää sanastoa, pelataan Minecraft -lautapeliä, testataan real life -roolipelaamista, askarrellaan pikselitaideta ja mitellään tietovisassa! Leirille ovat tervetulleita niin viime kesänä mukana olleet, kuin kaikki muutkin aiheesta kiinnostuneet.

Viikko 26, 28.6.-2.7. Club de verano, espanjankielinen kesäkerho kielikoululla

Rento kesäviikko muiden 6-10 -vuotiaiden seurassa, espanjaksi puuhaillen. Pelataan, leikitään, lauletaan, askarrellaan ja taiteillaan. Tehdään myös retkiä lähiympäristöön tai vähän kauemmaksikin. Kesäkerhon ohjelma muotoutuu kerholaisten toiveiden mukaan. Kaikki ohjattu toiminta on espanjaksi, mutta kerho sopii hyvin myös aloitteleville espanjanoppijoille.

Viikko 27, 5.7.-9.7. Summer Club 1, englanninkielinen kesäkerho kielikoululla

Rento kesäviikko muiden 6-10 -vuotiaiden seurassa, englanniksi puuhaillen. Pelataan, leikitään, lauletaan, askarrellaan ja taiteillaan. Tehdään myös retkiä lähiympäristöön tai vähän kauemmaksikin. Kesäkerhon ohjelma muotoutuu kerholaisten toiveiden mukaan. Kaikki ohjattu toiminta on englanniksi, mutta kerho sopii hyvin myös aloitteleville englanninoppijoille.

Viikko 28, 12.7.-16.7. Summer Club 2, englanninkielinen kesäkerho kielikoululla

Rento kesäviikko muiden 6-10 -vuotiaiden seurassa, englanniksi puuhaillen. Pelataan, leikitään, lauletaan, askarrellaan ja taiteillaan. Tehdään myös retkiä lähiympäristöön tai vähän kauemmaksikin. Kesäkerhon ohjelma muotoutuu kerholaisten toiveiden mukaan. Kaikki ohjattu toiminta on englanniksi, mutta kerho sopii hyvin myös aloitteleville englanninoppijoille.

Viikko 30, 26.7.-30.7. Amazing Art, englanninkielinen päiväleiri Tarmon Talolla

Taideteemainen päiväleiri kaikille taiteluista ja askartelusta kiinnostuneille! Viikon aikana taiteillaan eri tekniikoita käyttäen. Tehdään limamaalaus slimellä, askarrellaan omat leimasimet ja rakennetaan pienoismalli unelmien talosta! Leiriläiset saavat myös askarrella ja taiteilla vapaasti, vain oma mielikuvitus on rajana!

Viikko 31, 2.8.-6.8. Awesome Athletes, englanninkielinen päiväleiri Tarmon Talolla

Urheilu- ja liikuntateemainen päiväleiri, jonka aikana liikutaan vielä muitakin leirejämme enemmän! Leikitään liikunnallisia leikkejä sisällä ja ulkona, temppuillaan palloilla, kokeillaan erilaisia lajeja ja opitaan suosituista urheilulajeista eri maissa ja maanosissa.

Paikat leireille ja kesäkerhoihin jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoa: info@kielikouluelf.fi tai 044 326 7677. Ilmoittautuaksesi täytätähän ilmoittautumislomakkeen.